Setarile din Windows pentru PUBG

Dezactivati DPI Scalling Behavior

Pe partitia unde este instalat Steam, urmati adresa steam\steamapps\common\PUBG\TslGame\Binaries\Win64, apasati butonul din dreapta al mouse-ului pe “TslGame” si selectati “properties”.

In fereastra nou deschisa, selectati de sus “Compatibility” si pe urma bifati casuta “Disable DPI Scalling Behavior”.

Dezactivati SuperFetch in Windows 10

SuperFetch este un program al Windows-ului care preincarca programe pe care le folosesti de obicei. Dezactivarea lui nu afecteaza performatele sistemului insa poate imbunatati pe cele ale PUBG-ului.

Pentru a face asta, apasati tasta windows si in timp ce tineti apasat pe ea, tasta “R”. In fereastra deschisa tastati “services.msc” (fara ghilimele). Cautati apoi in lista SuperFetch, click pe properties, apasati stop, iar apoi selectati la Startup type: Disable.

Setari Google Chrome

Pentru a impiedica browser-ul sa foloseasca prea multe resurse atunci trebuie sa dezactivam hardware acceleration. In Google Chrome setarea o gasiti in settings / advanced si scroll pana in josul paginii. Acolo o puteti dezactiva.

Setari Discord PUBG

Multe persoane folosesc Discord ca mijloc de comunicare in PUBG, dar acesta consuma, la randul lui, resurse.

Deschideti User Settings in Discord, accesati Appearance, iar in noua fereastra cautati Hardware Acceleration si dezactivati optiunea.

Setari Mouse

Polling Rate reprezinta cat de des mouse-ul comunica cu procesorul. Setati mouse-ul la un polling rate de 500 care este indeajuns pentru joc.

Polling Rate-ul de 1000 consuma procesorul cu cateva procente mai mult inutil.

Reshade

Desi PUBG a anuntat ca va interzice folosirea lui, Reshade este un program folosit pentru a imbunatati vizibilitatea si calitatea culorilor in joc, insa acesta afecteaza fps-urile in joc. Pentru a obtine o imagine asemanatoare cu ceea ce ofera Reshade, puteti seta Nvidia Digital Vibrance la o valoare intre 60-70 din Nvidia Control Panel.

Procesoarele Intel Skylake

Desi Intel a recomandat pentru procesoarele Skylake frecventa FCLK de 1 Ghz, majoritatea placilor de baza au plecat spre clienti cu frecventa setate la 800 Mhz. Acesta se ocupa cu transmiterea de date intre procesor si placa video.  

Schimbarea frecventei FCLK a procesorului la 1 Ghz, se face din BIOS si poate aduce o crestere a performantei placii video cu valori 1% si 5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*